Pozovi nas

Dubinsko pranje stolica

Dubinsko pranje stolica je poseban proces pranja koji nadmašuje standardne metode površinskog čišćenja. Za razliku od običnog brisanja ili usisavanja, dubinsko pranje stolica uklanja nečistoće, alergene i mikrobe koji se nakupljaju duboko u tkanini i penastim slojevima nameštaja. 

Dubinski oprana stolica - Pre i posle

dubinsko pranje stolica slika pre i posle

Pored stolica radimo i dubinsko pranje namestaja. Kontaktirajte nas za više informacija: 0693313031

Kako radimo dubinsko pranje stolica? – Korak po korak

Dubinsko pranje stolica podrazumeva precizan i temeljit proces koji se sastoji iz nekoliko ključnih koraka:

 1. Pregled i priprema: Najpre pregledamo stolice da bismo utvrdili kakve su mrlje, oštećenja i tip materijala. Ovo je važno jer različiti materijali zahtevaju različite pristupe čišćenju. Zatim se stolice usisavaju kako bi se uklonila površinska prašina i krupnije čestice prljavštine.

   

 2. Nanošenje pred-čistača: Nakon inicijalnog čišćenja, nanosi se specijalizovani pred-čistač (pre-spray) koji je formulisan da razgrađuje tvrdokorne mrlje i masnoće. Ovaj preparat se ostavlja da deluje nekoliko minuta kako bi prodro duboko u vlakna tkanine.

   

 3. Mehaničko četkanje: Uz pomoć rotacionih ili ručnih četki, pred-čistač se mehanički utrljava u tkaninu. Ovo pomaže u otpuštanju prljavštine koja se nije mogla ukloniti usisavanjem. Posebna pažnja se posvećuje mrljama i mestima koja su najviše izložena prljanju.

   

 4. Ekstrakcija: Zatim koristimo mašinu za ekstrakciju koja pomoću vode i specijalnih deterdženata ispiraju tkaninu i istovremeno usisavaju prljavu vodu. Ove ekstrakcione mašine koriste snažan pritisak vode kako bi se osiguralo da sva prljavština bude isprana iz dubokih slojeva tkanine.

   

 5. Kada uradimo dubinsko pranje stolica, sledi isušivanje: Nakon ekstrakcije, stolice se suše pomoću industrijskih sušilica ili se ostavljaju u dobro provetrenom prostoru. Važno je da se stolice potpuno osuše kako bi se sprečilo stvaranje buđi i neprijatnih mirisa.

   

 6. Završni pregled i zaštita: Na kraju, stolice još jednom pregledamo da bismo bili sigurni da su sve mrlje uklonjene i da je čišćenje uspelo. Po potrebi, može se naneti zaštitni premaz koji odbija prljavštinu i produžava čist izgled stolica.

Koliko košta dubinsko pranje stolica? Cena

Kada je u pitanju dubinsko pranje stolica cena varira u zavisnosti od nekoliko faktora: tipa i stanja tkanine, broja stolica, vrste mrlja i specifičnih zahteva klijenata.

U proseku, cena dubinskog pranja stolica kod nas kreće se od 300 do 500 dinara po komadu. Ali luksuzne stolice sa specijalnim tkaninama mogu koštati i više. Veće količine stolica ili redovno održavanje mogu doneti popuste i povoljnije cene dubinskog pranja stolica po jedinici.

Takođe radimo i dubinsko pranje troseda

Po čemu se profi pranje stolica razlikuje od standardnog

Dubinsko pranje stolica se značajno razlikuje od standardnih metoda čišćenja po nekoliko ključnih aspekata:

 1. Temeljitost: Standardno čišćenje obično uključuje površinsko usisavanje i brisanje, što uklanja samo gornje slojeve prašine i prljavštine. Dubinsko pranje stolica, s druge strane, cilja na nečistoće duboko u vlaknima tkanine i penastim slojevima, čime se postiže znatno veći nivo čistoće.

   

 2. Uklanjanje alergena: Dubinsko pranje stolica efikasno uklanja alergene kao što su grinje, polen i životinjska dlaka, što je posebno važno za osobe sa alergijama ili astmom. Standardno čišćenje ne može postići isti nivo higijene.

   

 3. Dezinfekcija: Koriste se specijalizovani dezinfekcioni preparati koji eliminišu bakterije i viruse, što nije slučaj kod običnog čišćenja. Ovo je posebno važno za stolice koje se koriste u javnim i zdravstvenim ustanovama.

   

 4. Obnavljanje izgleda: Dubinsko pranje stolica značajno osvežava izgled istim, vraća boju i mekoću tkanine, dok standardno čišćenje uglavnom samo uklanja površinske mrlje. Redovno dubinsko pranje može produžiti vek trajanja nameštaja.

   

 5. Prevencija oštećenja: Dubinsko pranje koristi metode i preparate koji su bezbedni za sve tipove tkanina, sprečavajući habanje i oštećenje koje može nastati prilikom standardnog čišćenja sa agresivnim sredstvima.

Dubinsko pranje stolica je sjajna opcija za one koji žele dugotrajno rešenje za higijenu i održavanje nameštaja. Ovakvo pranje stolica pruža ne samo estetske benefite već i zdravstvene, čineći je nezamenjivom u savremenom održavanju enterijera.

Za više informacija o našim uslugama, Dubinsko pranje Plus vam je na raspolaganju.