Dubinsko pranje tepiha - Beograd

Dubinsko pranje tepiha je naša stručnost. Težimo da održimo glas pouzdanog partnera kada je njihovo osvežavanje i održavanje u pitanju. Stoga vas pozivamo da proverite naše usluge. Koristimo najsavremeniju tehnologiju i imamo stručno osoblje kako bi ceo proces bio urađen na adekvatan način. 

Kako izgleda dubinsko pranje tepiha? – korak po korak

#1 Pripremamo tepih

Kada pripremamo tepih, prvo uklanjamo sve predmete sa njega, kao što su stolice, stočići i drugi komadi nameštaja. Ovo je važno da bismo omogućili pristup celoj površini tepiha i sprečili da predmeti ometaju proces čišćenja.

Takođe, pre nego što započnemo sam proces, najpre usisamo tepih da bismo uklonili krupne nečistoće, prašinu i dlake kućnih ljubimaca. Pokazalo se da usisavanje pomaže u pripremi tepiha za temeljito čišćenje.

Na taj način uklanjamo vidljive ostatke i prljavštinu s njegove spoljne strane. Ova početna priprema nam pomaže da efikasnije i temeljnije izvršimo pranje istog.

#2 Proveramo etiketu

Pre nego što započnemo proces dubinskog pranja tepiha, proveravamo etiketu na njemu da bismo proverili da li postoje specifična uputstva ili preporuke proizvođača o pranju. Etiketa može sadržati informacije o određenim temperaturama vode, vrsti deterdženta ili hemikalija koje su preporučene ili je potrebno izbegavati prilikom pranja tepiha.

Dubinsko pranje tepiha pruza servis Dubinsko Plus

Ako na etiketi pronađemo specifična uputstva, onda ih dosledno pratimo. Proizvođači tepiha često pružaju posebne smernice kako bi se očuvao kvalitet tepiha i izbegla oštećenja prilikom čišćenja.

Pridržavanje ovih uputstava može obezbediti da postupak pranja bude efikasan i bezbedan za tepih.

U slučaju da ne postoje posebna uputstva na etiketi tepiha, oslanjamo se na opšte smernice za dubinsko pranje tepiha. 

Vršimo i dubinsko pranje automobila.

#3 Proveramo boju tepiha

Pre samo procesa vršimo testiranje boje na neupadljivom delu tepiha. Na taj način proveravamo njegovu otpornost na određene deterdžente ili hemikalije koje ćemo koristiti.

Da bismo to uradili, navlažimo čistu belu krpu blagim deterdžentom i pažljivo je nanosimo na mali deo tepiha. Blago trljamo tretirano područje kako bismo omogućili da se deterdžent ili hemikalija upiju u vlakna tepiha. Nakon toga, proveravamo krpu da vidimo ima li bilo kakvih tragova boje s tepiha.

Kada radimo dubinsko pranje tepiha, testiranje boje je važan korak. Tako smo sigurni da će proces pranja biti siguran i neće izazvati neželjene promene na boji ili vlaknima.

#4 Usisavamo ga posebnom mašinom

Posedujemo specijalne usisivače sa vakum sistemom za temeljno čišćenje tepiha. Napunimo rezervoar za vodu jednog od njih toplom vodom u određenoj količini kako bismo postigli optimalne rezultate čišćenja. Važno je staviti optimalnu količinu vode kako bismo izbegli preterano ili nedovoljno korišćenje vode.

Takođe je bitno da u vodu dodamo preporučenu količinu deterdženta ili sredstva za čišćenje. Ovo se radi jer želimo da izbegnemo ostatak na tepihu ili prekomernu penu koja može otežati ispiranje. Ova sredstva će pomoći u efikasnom uklanjanju prljavštine i mrlja s tepiha. 

Pravilnim pripremanjem mašine sigurni smo da imamo sve što nam je potrebno za efikasno i temeljno čišćenje.

#5 Prelazimo na dubinsko pranje tepiha

Kada započinjemo proces pranja tepiha, počinjemo od najudaljenijeg dela prostorije i radimo prema izlazu. Ovo je važno kako bismo izbegli hodanje po već očišćenim površinama tepiha i sprečili da ponovno zaprljamo već očišćene delove.

Prvo polako povlačimo mašinu za dubinsko pranje tepiha. Ovo nam omogućava adekvatan kontakt mašine s tepihom i efikasno uklanjanje prljavštine. Pazimo da ne žurimo i pažljivo pokrivamo celu površinu tepiha kako bismo postigli temeljno čišćenje.

Ravnomerno raspršujemo vodu i deterdžent preko tepiha. Ova kombinacija pomaže u omekšavanju prljavštine i mrlja, olakšavajući njihovo uklanjanje tokom čišćenja. Pratimo uputstva proizvođača mašine kako bismo pravilno dozirali vodu i deterdžent.

Koristimo ugrađene četke ili mlaznice za čišćenje koje su deo pomenute mašine. Ove četke pomažu u prodiranju u vlakna tepiha i uklanjanju prljavštine, mrlja i ostataka deterdženta. Pazimo da budemo pažljivi i koristimo odgovarajući pritisak kako bismo izbegli oštećenje.

Vodimo računa da nanesemo optimalnu količinu vode koju koristimo tokom pranja tepiha kako bismo izbegli preveliku vlažnost. Prekomerna vlažnost tepiha može izazvati probleme poput produženog sušenja, rizika od razvoja plesni ili oštećenja vlakana tepiha. Pratimo uputstva proizvođača mašine kako bismo odabrali pravilan nivo vlažnosti i postigli optimalne rezultate pranja tepiha.

#6 Uklanjamo tvrdokorne mrlje i fleke

Kada primetimo tvrdokorne mrlje ili fleke na tepihu, koristimo specijalno sredstvo prema uputstvima proizvođača. Ovi proizvodi su posebno formulisani da se bore protiv teških mrlja i fleka na tepihu.

Tokom ovog procesa možemo koristiti čistu krpu ili meku četku kako bismo blago trljali mrlje ili fleke. Ovo pomaže u razbijanju mrlja i uklanjanju njihovih čestica iz tepiha. Važno je pažljivo i postepeno tretirati ove tvrdokorne mrlje kako bismo postigli najbolje rezultate bez oštećenja tepiha.

Pružamo vam i dubinsko pranje decijih kolica.

#7 Njegovo ispiranje

Kada završimo s njegovim pranjem, praznimo rezervoar za prljavu vodu i punimo ga novom. Koristimo čistu vodu kako bismo temeljno isprali tepih i uklonili sve preostale deterdžente i sapunice.

Ovaj korak je važan kako bismo osigurali da tepih ostane čist i bez ostataka hemijskih sredstava nakon pranja.

Zatim ponovno prelazimo preko s mašinom za dubinsko pranje tepiha. Pravilno ispiranje nakon pranja je ključno kako bismo osigurali da tepih bude potpuno čist i da ne ostane nijedan ostatak deterdženta ili sapunice. Pažljivo izvršavamo ove korake kako bismo postigli optimalne rezultate čišćenja i očuvali kvalitet tepiha.

#8 Sušenje istog

Da bismo ubrzali proces sušenja tepiha, koristimo ventilatore da bismo obezbedili dobru cirkulaciju vazduha. Ovo pomaže da se vlaga brže ispari s tepiha i da se ubrza proces sušenja. Važno je osigurati dobru ventilaciju u prostoriji kako bi vazduh cirkulisao oko tepiha.

Upozorenje:

Nas servis dubinskoplus.rs vrsi dubinsko pranje tepiha

Pravilno sušenje tepiha je ključno kako bismo osigurali da se vlaga potpuno ukloni i da tepih bude potpuno suv pre upotrebe. 

Pažljivo izvršavamo ove korake kako bismo postigli brže sušenje tepiha i izbegli bilo kakva oštećenja.

Šta koristimo od opreme za dubinsko pranje tepiha?

 • Vakum usisivač
 • Paročistač
 • Kirbi 
 • Flašica sa raspršivačem
 • Krpa od mikrovlakana
 • Oprema za sušenje
 • Paročistač

Kakve efekte možete očekivati?

Ako se odlučite za naše usluge možete očekivati:

 • Detaljno čišćenje: Naša metoda uključuje temeljno usisavanje kako bi se uklonile sve nečistoće i čestice prašine koje se nalaze u vlaknima tepiha. Primenjujemo i čišćenje  paročistačem. Nakon toga, koristimo visokokvalitetne deterdžente i specijalizovane mašine za dubinsko pranje tepiha koje prodiru u vlakna i efikasno uklanjaju sve mrlje, prljavštinu i neugodne mirise. Bilo da je u pitanju mrlja od vina ili fleka od kafe na tepihu.
 • Odstranjivanje mrlja: Bez obzira da li se radi o mrljama od hrane, pića, ulja ili kućnih ljubimaca, naš tim ima iskustvo u tretiranju različitih vrsta mrlja. Koristimo specijalne proizvode i tehnike kako bismo efikasno uklonili mrlje sa tepiha, vraćajući mu prvobitni izgled. 
 • Osvežavanje i dezinfekcija: Pored uklanjanja nečistoća sa tepiha, naša usluga uključuje i osvežavanje i dezinfekciju tepiha. Koristimo sigurne i efikasne proizvode koji će ukloniti sve bakterije, alergene i neprijatne mirise, ostavljajući tepih čistim, svežim i zdravim.
 • Brza i pouzdana usluga: Naš cilj je da pružimo brzu i pouzdanu uslugu bez narušavanja vaše svakodnevne rutine. Naš tim će se prilagoditi vašem rasporedu i obezbediti da proces pranja bude završen u što kraćem roku, bez gubitka kvaliteta.
 • Zadovoljstvo klijenta: Vaše zadovoljstvo je naš prioritet. Trudimo se da premašimo vaša očekivanja i pružimo vam izuzetno iskustvo pranja tepiha. Naša posvećenost kvalitetu, profesionalizmu i pažnji prema detaljima garantuje da će vaši tepisi izgledati besprekorno.

Nemojte odugovlačiti sa čišćenjem vaših tepiha. Budite slobodni da nas kontaktirate i dopustite nam da vam pružimo provereno dobre usluge čišćenja. 

Koliko košta dubinsko pranje tepiha? Cena

Ako vas zanima dubinsko pranje tepiha cene u Srbiji se mogu razlikovati u zavisnosti od nekoliko faktora:

 • Veličina tepiha: Obično se cene dubinskog pranja tepiha baziraju na kvadratnom metru. Veći tepisi će zahtevati više vremena i resursa za čišćenje, pa će stoga imati višu cenu u odnosu na manje tepihe.
 • Tip tepiha: Različiti tipovi tepiha mogu zahtevati različite tehnike čišćenja i posebne tretmane. Na primer, ručno izrađeni ili tepisi kao što su itisoni mogu zahtevati poseban postupak i pažnju prilikom čišćenja, što može uticati na cenu usluge.
 • Stanje tepiha: Ako je tepih vrlo prljav, ima mnogo mrlja ili zahteva dodatne tretmane poput uklanjanja fleka ili mirisa, to može uticati na cenu čišćenja. Oštećeni tepisi koji zahtevaju posebnu pažnju ili restauraciju mogu takođe koštati više.
 • Lokacija: U različitim delovima Srbije, cene usluga mogu varirati. U većim gradovima i urbanim područjima gde je veća potražnja za uslugama dubinskog pranja tepiha cene mogu biti nešto više u odnosu na manje naseljena područja.

U proseku, cene dubinskog pranja kreću se između 200 i 500 dinara po kvadratnom metru tepiha. Međutim, važno je napomenuti da se iznos može razlikovati između različitih servisa. Stoga budite slobodni da nas  kontaktirate radi dobijanja detaljnijih informacija o našim uslugama i cenama.

Zašto odabrati nas?

Navešćemo nekoliko stvari koje klijenti istaknu nakon što im pružimo usluge dubinskog pranja tepiha. Neke od njih uključuju:

 • Profesionalnost: Naš tim iskusnih profesionalaca sa dugogodišnjim iskustvom u industriji tepiha teži da uvek pruži odličnu uslugu. Svaki tepih se pažljivo pregleda i tretira, koristeći metode i proizvode prilagođene njegovom materijalu i stanju.
 • Napredna tehnologija: Koristimo najsavremeniju opremu i tehnike. Naša oprema uklanja prljavštinu, mrlje, alergene i neugodne mirise, ostavljajući vaše tepihe svežim i čistim.
 • Bezbednost: Sve naše usluge izvodimo u skladu sa najvišim standardima sigurnosti. Koristimo ekološki prihvatljive i bezbedne deterdžente za dubinsko pranje tepiha. Takođe primenjumo adekvatne postupke da bismo bili sigurni da vaši tepisi budu temeljno očišćeni, bez ikakvog rizika po zdravlje i okolinu.
 • Personalizovani pristup: Shvatamo da svaki tepih ima svoje specifične potrebe. Naš tim se posvećuje pružanju personalizovanih usluga, uzimajući u obzir tip tepiha, materijal, boje i posebne zahteve. Trudimo se da ispunimo vaša očekivanja i pružimo vam tepihe koji izgledaju kao novi. 
 • Povoljne cene: Naše usluge pružamo po konkurentnim cenama, prilagođenim vašem budžetu. Verujemo da čistoća i svežina tepiha ne treba da bude luksuz, već pristupačna usluga za sve.

Ako vas zanima dubinsko pranje tepiha Beograd je naša lokacija.  Očistićemo, obnoviti i dati novi život vašim stvarima. Kontaktirajte nas danas kako bismo vam pružili besplatnu procenu i ponudu za naše usluge.