Pozovi nas

Dubinsko pranje ugaone garniture kod kuće – ODLIČNI saveti za čišćenje

Dubinsko pranje ugaone garniture je važno ne samo radi estetike, već i radi vašeg zdravlja i komfora prilikom boravka u Vašem stanu ili kući. Na garniturama uglavnom provodimo najviše vremena kada smo kod kuće, te na njima dolazi do nakupljanja bakterija, prašine, alergena, fleka. A sve ove čestice se prilično lako zadržaju među tkaninama. 

Redovnim dubinskim pranjem garniture, ne samo da održavate njenu lepotu, već i eliminišete mikroorganizme koji mogu izazvati alergijske reakcije i bolesti, kao i neprijatne mirise. Osim toga, redovnim čišćenjem produžavate i njen životni vek.

U vezi sa temom da vas obavestimo i da vršimo ciscenje troseda.

Zaboravite na SAMO površinsko čišćenje ugaone garniture. To nije dovoljno.

Kada radite površinsko pranje ugaone garniture, vi tada uklanjate fleke i mrlje koje postoje na površini, ali to je samo delimično urađen posao. Tom prilikom ne uklanjate bakterije, alergene, sitne dlačice i druge mikroorganizme koji se gomilaju duboko unutar garniture. Da biste ih se efikasno rešili predlažemo vam dubinsko pranje, a evo i pojašnjenja zašto. 

Ugaone garniture koje se duži vremenski period ne tretiraju dubinski, vremenom postaju tamne (posebno ako su svetle boje). Zadobiju i neprijatan miris kog je teško otkloniti, te se ukućani uglavnom reše svojih garnitura, ali to ne mora biti slučaj i sa vašom. Kada je redovno čistite na adekvatan način, verujte da ćete u njenom komforu i estetici uživati dugo godina. 

Ako vam je potrebna pomoć u čišćenju ugaone garniture, budite slobodni da nas kontaktirate na telefon: 0693313031. Detaljno ih čistimo, vraćajući im sjaj i čineći ih kao novim. Koristimo specijalna sredstva i tehnike, koje ne ugožavaju materijal garniture, već joj pomažu da duže traje. U nastavku pogledajte slike PRE i POSLE:

Trikovi za čišćenje različitih vrsta mrlja

Nema ništa gore od neželjenih mrlja na garnituri. Bez obzira da li se radi o nespretnom prolivanju pića ili nečijem prljavom dlanu, mrlje su neizbežne. Međutim, uz prave tehnike možete postupiti kao profesionalac. U ovom delu članka razmotrićemo specifične metode za uklanjanje najčešćih mrlja:

 • Mrlje od vina: U trenutku kad se vino prolije na garnituru, odmah reagujte. Koristite čistu, suvu krpu ili papirni ubrus kako biste upili višak tečnosti. Nemojte trljati, već blago tapkajte. Trljanjem samo prljavštinu utapate dublje u tkaninu. Zatim pomešajte blagu sapunicu sa sodom bikarbonom i nanesite je na mesto mrlje. Neka odstoji nekoliko minuta, a zatim nežno uklonite mešavinu vlažnom krpom. Garnituru ostavite prirodno da se osuši bez forsiranja sušenja.

   

 • Mrlje od ulja i masnoće: Stavite papirni ubrus preko mrlje kako biste apsorbovali što više masnoće. Zatim pospite kukuruzni skrob ili talk preko mrlje na garnituri i ostavite da deluje nekoliko sati kako bi upilo masnoću. Nakon toga, pripremite rastvor od blage sapunice i vode. Nanesite samo sapunicu na mesto mrlje,bez mnogo tečnosti, a zatim nežno trljajte mekom četkom. Po završetku procesa, obrišite sapunicu vlažnom krpom i ostavite garnituru da se osuši prirodno.

   

 • Mrlje od mastila: Što je brže moguće, postavite papirnu maramicu preko mrlje kako biste apsorbovali mastilo. Pre nego što primenite bilo kakvo sredstvo, testirajte ga na neprimetnom delu tkanine da biste bili sigurni da neće izazvati oštećenja. Savetujemo da navlažite čistu krpu alkoholom za trljanje i pažljivo tapkajte mrlju. Ne trljajte kako biste izbegli proširivanje mastila. Zatim pripremite rastvor blage sapunice i vode, pa ga nanesite na mesto mrlje. Trljajte nežno mekom četkom. Nakon toga obrišite područje vlažnom krpom i ostavite da se osuši.

Uvek se pri dubinskom pranju garniture pridržavajte uputstava proizvođača. A ako niste sigurni, prvo testirajte sredstvo za čišćenje garniture na njenom manje primetnom delu da biste izbegli neželjene efekte.

Garnituru treba čistiti sredstvom koje je adekvatno za nju 

Postoji niz sredstava na tržištu koja obećavaju savršene rezultate, ali kako znati koje je najbolje za vašu garnituru?

 • Pogledajte etikete i sastojke:

Pre nego što kupite sredstvo za čišćenje ugaone garniture, pažljivo pregledajte deklaraciju. Potražite informacije o sastojcima kako biste bili sigurni da ne sadrže agresivne hemikalije koje mogu oštetiti tkaninu vaše garniture. Idealno sredstvo bi trebalo da sadrži blage deterdžente, enzime za uklanjanje mrlja i antimikrobne agense za efikasnu dezinfekciju.

 • Analizirajte vrste tkanina:

Svaka tkanina reaguje drugačije na hemiju. Na primer, kožne garniture zahtevaju posebna sredstva koja neće oštetiti njihov prirodni sjaj. S druge strane, tkanine poput pamuka ili mikrofibera zahtevaju pažljivu analizu kako bi se izabrao odgovarajući proizvod.

S tim u vezi, možda će vas zanimati i naš tekst kako ocistiti garnituru od mebla.

 • Razmotrite specifične probleme:

Ako imate posebne probleme poput jakih mirisa ili tvrdokornih mrlja, birajte sredstva koja su posebno formulisana za rešavanje istih. Na primer, sredstva sa dodatkom esencijalnih ulja mogu pomoći u neutralizaciji neprijatnih mirisa, dok sredstva sa snažnim enzimima mogu efikasno razgraditi tvrdokorne mrlje.

 • Koristite pravilnu količinu:

Više sredstva ne znači nužno i bolje čišćenje. Pratite uputstva proizvođača i koristite preporučene količine. Preterana upotreba sredstava može dovesti do nakupljanja ostataka, što može uzrokovati neprijatan miris ili oštetiti tkaninu.

 • Pravilna primena:

Kada pronađete adekvatno sredstvo za čišćenje garniture, važno je znati kako ga pravilno koristiti. Različite vrste mogu zahtevati i različite metode primene, od prskanja do nanošenja pene. Pratite uputstva kako biste postigli najbolje rezultate bez rizika od oštećenja vaših dragocenih garnitura.

Pružamo uslužno dubinsko pranje garnitura

Ukoliko vam je potrebno dubinsko pranje ganitura, budite slobodni da nas pozovete na telefon: 0693313031 ili mejl: plusdubinsko@gmail.com. Kada stupimo u kontakt sa vama, dogovorićemo u koje vreme bi vam najviše odgovaralo da naš tim dođe na vašu adresu i očisti vam ugaonu garnituru. 

Godine iskustva u ovom poslu su naš adut, kao i najbolja dostupna opremo za dubinsko pranje namestaja. Potrudili smo se da naše usluge budu na raspolaganju u što većem broju termina, po što povoljnijim cenama dubinskog pranja ugaone garniture. 

Po završenom procesu, primetićete da je vaša garnitura svežija po pitanju boje, izgleda, ali i po pitanju mirisa. Pritom, trajaće vam duže.

Evo kako radimo dubinsko pranje korak po korak

 1. Pregledamo garnituru
 2. Biramo sredstva i alate
 3. Pripremamo i Ubacujemo rastvor unutar garniture
 4. Izvlačimo rastvor i prljavštine
 5. Ispiramo
 6. Sterilizacija parom i provera kvaliteta pranja
 7. Sušenje garniture

Korak 1: Pregledamo garnituru

Proces dubinskog pranja ugaone garniture započinje temeljnim pregledom. Potrebno je proceniti koliko je stara garnitura, utvrditi njen materijal, izanalizirati nivo zaprljanosti i tip fleke. Ovaj korak je ključan jer nam omogućava da prilagodimo proces pranja specifičnostima svake garniture.

Korak 2: Odabir sredstava i alata

Na osnovu pregleda, donosimo odluku o sredstvima i uređajima koji će se koristiti tokom samog procesa. Različiti materijali zahtevaju različite tretmane, pa je ključno izabrati ekološki bezbedna sredstva koja su efikasna u uklanjanju nečistoća, a da pritom nisu agresivna prema materijalu garniture.

Korak 3: Pripremamo rastvor i nanosimo ga na garnituru

Po izvršenom suvom usisavanju (ukoliko je potrebno ), pristupa se pripremi rastvora. Ovo je važan korak kada je u pitanju pranje ugaone garniture. Rastvor pravimo od tople vode i dvokomponentnog deterdženta koji se sastoji od praškastog i deterdženta u gelu. Po pripremi, koristimo specijalnu mašinu – ekstraktor pomoću koje ubrizgavamo rastvor duboko unutar garniture da bi se razbile i uklonile nedostupne nečistoće. Tako rastvor doseže do nečistoća i vezuje ih za sebe eliminišući štetne mikroorganizme i neprijatne mirise.

Korak 4: Izvlačimo rastvor i prljavštine

Nakon što je rastvor obavio svoj posao, iz tkanine se usisavanjem na mokro, ekstraktorom visoke snage izvlači sva prljavština vezana za prethodno ubrizgani deterdžent. 

Korak 5: Ispiranje

Čistom toplom vodom se ponovo blago kvasi garnitura kako bi se odstranio višak deterdženta. Proces se ponavlja nekoliko puta do potpune čistoće.

Korak 6: Sterilizacija parom i provera kvaliteta pranja

Zadovoljstvo naših klijenata nam je prioritet, pa nam je detaljan pregled nakon završenog rada obavezan radi ispunjenja vaših očekivanja. Ukoliko su prisutna deca ili postoje neke alergije, posle pranja, poželjno je i sterilisati garnituru vrelom parom. Postupak je potpuno bezbedan i ne oštećuje tkaninu. Ukoliko ima potrebe za sterilizacijom posle pranja, molimo da nam to i napomenete prilikom dogovaranja termina.

Korak 7: Sušenje garniture

Garnitura se suši do 24h od pranja do potpune suvoće. Ukoliko je u Vašem stanu ili kući preko 20 stepeni, garnitura će biti suva i u kraćem roku. Dubinsko pranje ugaone garniture se može obavljati i leti a i u toku zimskog perioda. Ukoliko u stanju postoji centralno grejanje, vazduh je dosta suv, što znatno skraćuje vreme sušenja.

Možda vas zanima i kako ocistiti dusek.

Kako se održava garnitura posle dubinskog pranja?

Preporučujemo bar jednom nedeljno da joj posvetite pažnju. Ako vam je garnitura od mebla, možete je usisati, da biste ukloniti čestice prašine. A ukoliko vam je kožna, prebrišite je krpom, koju ste prethodno malo poprskali vodom. 

Ako ugaone garniture držite u bašti, bilo bi dobro da ih zaštite od sunca – ili ih stavite pod tendu ili ih prekrijte preslavkama. Presvlake su jako dobre, jer štite garnituru i od krzanja, posebno naslone na kožnim garniturama na koje se često oslanjamo. A ako vam je garnitura od mebla, presvlaka može da je zaštiti od potencijalnog prosipanja neke tečnosti. 

Takođe vam savetujemo da ne pušite cigarete unutar prostora, da vam se garnitura ne bi osećala na miris duvana

Dodatni savet: S vremena na vreme možete rotirati jastučiće, kako bi se obe strane ravnomerno trošile.

Da zaključimo kako dubinsko pranje ugaone garniture pomaže…

 • Uklanja nevidljive neprijatelje: Dubinsko pranje garniture nije isto kao i kada garnituru perete sami. Ono prodire duboko eliminišući bakterije, alergene i nečistoće kojih obično nismo ni svesni.
 • Efikasno uklanja mrlje: Površinsko čišćenje samo prikrije ili ublaži mrlje, a dubinsko pranje ih potpuno uklanja u najvećem broju slučajeva, zavisno od uzroka.
 • Osvežava i neutrališe mirise: Hemija za dubinsko često sadrži sastojke koji ne samo da čiste, već i osvežavaju tkaninu, eliminišući neprijatne mirise i vraćajući osvežen izgled garnituri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *