Pozovi nas

Koja hemija za dubinsko pranje je najbolja? Evo šta kažu korisnici

Na tržištu postoji brojna hemija za dubinsko pranje. Samo neke među njima jesu pena za tkanine ili određeno sredstvo koje koristimo za dezinfekciju i osvežavanje određenih površina. Sva ta hemija ima svoje jedinstvene karakteristike i sposobnost da se izbori sa različitim vrstama prljavštine

Stoga u nastavku navodimo nekoliko najčešćih hemija za dubinsko pranje, analizirajući specifičnosti svake (kako deluju na mrlje i fleke). A pre toga, pročitajte mišljenja ljudi iz prve ruke.

Iskustva sa foruma o hemijskim sredstvima

Na forumu cbc.rs jedan od korisnika istakao je nekoliko najefikasnijih i najboljih hemija za dubinsko pranje. Neke od njih su: Karcher prasak, Mafra pulimax, Fra-Ber polituto tečnost i druge. Posebno su delotovorne ako se koriste uz odgovarajće mašine, kao što je ekstrakciona. 

Obično se ovakva hemija rastvara u vodi. Na primer, ako imate srednje prljav auto i koristite Polutito, sipajte ga u razmerama 1:20, ili ako imate upornije mrlje u razmerama 1:10. 

Hemija deluje tako što prodre u tkaninu, a zatim rastvara prljaštinu i tako je se rešava. 

najbolja hemija za dubinsko pranje garniture

Najbolje bi bilo reagovati na vreme, i auto odvesti na dubinsko pranje pre nego što postane preprljav. 

Jer ako je situacija takva da vam je auto već sad u katastrofalnom stanju, biće potrebno više puta primeniti hemiju, koristiti jače koncentracije i ribati površine više puta da bi se fleke uklonile. 

Suština hemije jeste da izvuče svu prljavštinu, a ne samo da je zamaskira ili prikrije. Stoga, ako već planirate dubinsko, jako je bitno da to uradi neko stručan. Na prvom mestu stručnost, a ne povoljna cena. 

Spremili smo vam i tekst na temu kako se koristi usisivac za dubinsko pranje

Popularne hemije za dubinsko pranje

 

1. Sredstvo za Čišćenje Pločica

Za pločice i fugne, posebno u kuhinji i kupatilu, koristi se hemija za dubinsko pranje koja je formulisana za efikasno čišćenje bez oštećenja površine. Ove hemije obično sadrže supstance koja uklanjaju masnoće i sapunsku masu, ostavljajući pločice sjajnim i bez tragova.

2. Hemija na Bazi Kiseline za Drvene Površine

Drvene površine zahtevaju poseban pristup. Hemijska sredstva sa kiselinama, poput octa, efikasno uklanjaju mrlje i nečistoće bez oštećenja drveta. Ova hemija se često koristi za održavanje podova, nameštaja i drugih drvenih elemenata.

3. Ekstraktor Tepiha na Bazi Enzima

Ova vrsta hemije često se koristi za dubinsko pranje namestaja, posebno tamo gde postoje mrlje od hrane ili drugih organskih supstanci. Enzimi u formuli razgrađuju prljavštinu na molekularnom nivou, što čini ovo sredstvo izuzetno efikasnim u eliminisanju tvrdokornih mrlja.

4. Pena za čišćenje tkanina

Za pranje stvari ili automobilskih sedišta, popularna je pena za dubinsko pranje. Pena prodire duboko u tkaninu, podiže prljavštinu i mrlje, a zatim je lako uklanja, ostavljajući tkaninu osveženom i revitalizovanom.

5. Sredstvo za Dezinfekciju i Miris

U nekim slučajevima, posebno u prostorima gde je higijena od suštinskog značaja, koristi se hemija koja ne samo da čisti već i dezinfikuje. Ova sredstva često sadrže antibakterijske i antimikrobne agense, pružajući sveobuhvatnu zaštitu od mikroba.

Uzmite u obzir sastav hemijskog sredstva kog kupujete

Ako ste odlučili da sami uradite dubinsko, uzmite u obzir sastav koji stoji na poleđini sredstva. Brojne su hemikalije koje prizvođači koriste, a ne koriste svi iste. Dakle, u zavisnosti od hemikalija zavisi koliko je određeno sredstvo dobro ili loše

Među hemijskim sredstvima za dubinsko pranje najčešće ćete zateći vodene rastvore. Oni se sastoje od vode, surfaktanata, a ponekad se tu nađu i baza ili kiselina. 

Svrha surfaktanta jeste da pomogne u otpuštanju masnoće ili fleka sa površina. Dok, baza ili kiselina razbijaju ta organska jedinjenja, a neka od njih su masti i ulja. 

Najpretraživaniji brendovi po pitanju hemije za dubinsko pranje

  • grass hemija
  • sonax hemija
  • mafra hemija 

Možda će vas zanimati i naš tekst na temu Kako skinuti fleku od kafe sa tepiha? U tome vam može pomoći neka od hemije koju smo iznad spomenuli.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *