Pozovi nas

Kako se koristi usisivac za dubinsko pranje? Korak po korak

U ovom tekstu pojašnjavamo kako se koristi usisivac za dubinsko pranje ako želite sami da očistite svoj nameštaj. Inače, osnovni princip rada usisivača podrazumeva prskanje vode i hemije za dubinsko pranje na površinu koja se čisti, nakon čega se ta tečnost, zajedno sa prljavštinom, usisava nazad u uređaj. Rezultat je dubinski očišćena i osvežena površina.

Pojašnjavamo kako se koristi usisivac za dubinsko pranje

Ali pre nego što stignemo do ovakvog finalnog dela, hajde da krenemo od samih osnova.

Koje sve elemente ima usisivač za dubinsko pranje i kako se oni koriste?

Da bismo vam detaljno odgovorili na pitanje kako se koristi usisivac za dubinsko pranje potrebno je znati elemente koje uređaj ima i šta sa njima raditi. Oni osnovni delovi su:

 1. Rezervoar za čistu vodu i deterdžent
 • Napunite rezervoar čistom vodom do označene linije. Dodajte odgovarajuću količinu deterdženta prema uputstvu proizvođača.
 • Vratite rezervoar na mesto, vodeći računa da je čvrsto pričvršćen.
 1. Rezervoar za prljavu vodu
 • Osigurajte da je rezervoar za prljavu vodu prazan pre nego što počnete sa čišćenjem.
 • Postavite ga na uređaj, proveravajući da li je pravilno pričvršćen.
 1. Četka ili mlaznica za prskanje i usisavanje:
 • Pričvrstite četku ili mlaznicu na kraj cevi za usisavanje.
 • Uverite se da su sve spojnice čvrste i da nema curenja.
 1. Cev za usisavanje
 • Povežite cev za usisavanje sa uređajem. Obično se cev lako spaja na odgovarajuće mesto pomoću klik sistema.
 1. Električni kabl
 • Uključite električni kabl u utičnicu i osigurajte da je kabl postavljen tako da ne ometa kretanje tokom čišćenja.

Kako se koristi usisivac za dubinsko pranje – korak po korak?

Kada smo vam predstavili bitne elemente, sada konkretno prelazimo na pitanje kako se koristi usisivac za dubinsko pranje. 

1. Priprema površine za čišćenje

Pre nego što počnete sa dubinskim pranjem, preporučljivo je usisati površinu običnim usisivačem kako biste uklonili prašinu i površinske nečistoće.

2. Montiranje četke

Pričvrstite odgovarajuću četku ili mlaznicu na kraj cevi za usisavanje. Proverite da li je čvrsto postavljena i da nema curenja.

3. Priprema vode i hemije

Napunite rezervoar za čistu vodu i dodajte odgovarajuću količinu hemije/deterdženta. Pazite da ne prepunite rezervoar, jer to može otežati rad uređaja.

4. Postavljanje rezervoara

Postavite rezervoar za čistu vodu sa deterdžentom na uređaj. Osigurajte da je pravilno pričvršćen i da ne može iscuriti.

5. Pokretanje uređaja

Uključite uređaj u struju i pritisnite dugme za pokretanje. Većina usisivača za dubinsko pranje ima dugme za aktiviranje prskanja tečnosti.

6. Prskanje i usisavanje

Držite mlaznicu blizu površine koju čistite. Aktivirajte prskanje tečnosti dok polako povlačite mlaznicu unazad. Voda i deterdžent će prskati na površinu, a usisivač će odmah usisavati prljavu vodu.

7. Ponovite proces

Ponovite postupak prskanja i usisavanja po potrebi, dok ne očistite celu površinu. Ako je površina jako zaprljana, možda će biti potrebno nekoliko prolaza.

8. Pražnjenje rezervoara

Kada završite sa čišćenjem, isključite uređaj i ispraznite rezervoar. Preporučljivo je očistiti rezervoar za vodu kako bi bio spreman za sledeću upotrebu.

9. Čišćenje uređaja

Nakon upotrebe, isperite rezervoar za čistu vodu, cev i mlaznicu. Osigurajte da su svi delovi potpuno suvi pre nego što ih odložite.

10. Održavanje

Redovno održavanje uređaja produžiće njegov vek trajanja. Redovno proveravajte filtere i zamenjujte ih po potrebi.

Nekoliko reči za kraj…

Ako planirate koristiti jedan ovakav uređaj, to će vam značajno olakšati održavanje higijene u domu. Pravilnom pripremom i adekvatnim rukovanjem istim omogućiće vam efikasno uklanjanje prljavštine i mrlja sa tepiha, nameštaja i drugih tekstilnih površina.

Mi se nadamo da smo vam ovim tekstom pojasnili kako se koristi usisivac za dubinsko pranje da biste maksimalno iskoristili njegove mogućnosti. A ukoliko vam ipak treba pomoć kada je u pitanju dubinsko pranje Beograd je naša lokacija. Budite slobodni da nas kontaktirate za sve informacije. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *